Decu iz Svratišta u ulici Narodnih heroja na Novom Beogradu posetili su predstavnici kompanije NBG Leasing i tom prilikom poklonili im preko potrebnu odeću, školski pribor i slatkiše.

Svoje društveno odgovorno ponašanje NBG Leasing je, ovoga puta, želeo da pokaže doniranjem garderobe za pomoć deci bez roditeljskog staranja i krova nad glavom, koja posećuju prihvatilište. “Ovom inicijativom želeli smo da pomognemo i obezbedimo da deca Svratišta uvek imaju čistu, neophodnu i adekvatnu garderobu prilikom svojih dnevnih aktivnosti, kao i školski pribor. Moramo da pošaljemo poruku da zajedničkim snagama možemo učiniti mnogo za svu decu”, naglašavaju zaposleni u NBG Leasing-u, čija je ovo bila inicijativa.

Preko 90% dece koja borave u Svratištima su romske nacionalnosti. Kada su hladni dani tamo dnevno dolazi i do 50 mališana. Svima njima je potrebna topla garderoba i obuća za uzrast od 4 do 18 godina. Prema podacima Centra za integraciju mladih, u Beogradu je za dve godine evidentirano preko 180 dece koja žive u parkovima, napuštenim kućama i šahtovima.

Lični doprinos pomaganju deci iz Svratišta NBG Leasing kompanija pokazala je i prošle godina, kada su deci donirali računare, školski pribor, odeću i slatkiše.