Na svečanosti održanoj 17. novembra 2011. godine u Domu Narodne Skupštine Republike Srbije, kao kompanija koja je pomogla nabavku prvih sto inkubatora u akciji „Bitka za bebe“ NBG Lizing je odlikovan „Ordenom Kompanije Heroja“. Slogan „Jer verujemo da je moguće“ kompanija je još jednom opravdala uvrstivši se u redove boraca za najmilije mališane.

„Novac smo obezbedili preusmeravanjem sredstava planiranih za kupovinu novogodišnjih poklona poslovnim partnerima tako da smo ove godine umesto uobičajne reprezentacije pomogli naše najmlađe i najugroženije sugrađane“, rekla je Silvana Tričković, direktorka NBG Lizinga i dodala da „ podatak, da je zbog starih inkubatora u Srbiji smrtnost beba težine 1000 grama veća od 65 odsto, jednostavno ne može da nas ostavi ravnodušnim. Vreme je da sve društveno odgovorne kompanije podrže one kojima je pomoć preko potrebna“.

U akciji „Bitka za bebe“, koju je pokrenuo Fond B92, do sada je kupljeno više od 160 savremenih inkubatora, čime je zadovoljeno tri četvrtine potreba zdravstvenog sistema, a sredstva je doniralo više od 80 kompanija, više od 500 pojedinaca i oko 170 malih preduzeća, vrtića, škola, radnji, udruženja građana, fakulteta i sportskih klubova. Inkubatori će biti instalirani u 40 zdravstvenih ustanova širom Srbije.