U sklopu akcije fonda B92 “Bitka za bebe”, kompanija NBG Lizing je 08. marta 2012. godine uručilia inkubator Ginekološko akušerskoj klinici u Višegradskoj.

Predstavnici NBG Leasing-a su, kao i prethodnih nekoliko godina, posetili Dnevni centar Svratišta za decu na Novom Beogradu, gde su se družili sa decom i uručili rukovodiocima Centra donaciju u vidu hrane. Najlepši deo druženja bio je trenutak kada su mališani odlučili da svojim gostima poklone crteže kao znak zahvalnosti za ukazanu pažnju.

Predsednica Upravnog odbora naše kompanije, Silvana Tričković, objasnila je motive iza ove akcije:
– Zaposleni u našoj kompaniji i ove godine sakupili su sredstva od kojih su kupljeni paketi hrane, neophodni za funkcionisanje Dnevnog centra Svratištu na decu na Novom Beogradu. Smatramo da je potrebno da svi, koliko možemo, pružimo podršku najugroženijim članovima našeg društva. U ovom slučaju radi se o podršci mališanima koji su zaista u teškoj situaciji, i pokušaju da im olakšamo i ulepšamo detinjstvo. Humanost nije stvar kampanje već deo poslovne kulture koja može da posluži kao odličan primer društveno-odgovornom poslovanju – istakla je Silvana Tričković.

Dnevni centar Svratišta za decu na Novom Beogradu svakog dana bude domaćin za nekoliko desetina mališana koji tu dolaze kako bi se igrali, učili, pojeli topao obrok, ali i sklonili se na, bar na kratko, sa ulice. Pošto Svratište „živi“ od donacija, predstavnici NBG Leasing-a pozvali su i druge kompanije da se što je moguće aktivnije uključe u pružanje podrške ovoj ali i drugim organizacijama koje direktno pomažu ugroženoj deci.