Inovativni partner velikih kompanija

Inovativni pristup poslovanju malih i srednjih preduzeća koji se bazira na podršci velikih kompanija i sistema predstavlja osnov oporavka i rasta srpske privrede, rečeno je na tribini koja je, pod nazivom „Mala i srednja preduzeća partner u razvoju organizacija”, održana u Privrednoj komori Srbije u prisustvu velikog broja preduzetnika.
Šta je potrebno da se od dobre poslovne ideje dođe do realizacije? Koji je ineteres velikih kompanija da podrže mala i srednja preduzeća? Koji su načini finansiranja najefikasniji? Kakvi modeli razvoja i realizacije poslovnih ideja postoje? Na koji način država može i treba da pruži podršku saradnji domaćih i stranih kompanija, kao i malih i velikih poslovnih sistema, samo su neka od pitanja na koja su učesnici panel diskusije, g. Miroslav Miletić, potpredsednik Privredne komore Srbije, g. Fabian Gems, tgovinski ataše pri Ambasadi Austrije, gđa Silvana Tričković, generalni direktor – NBG Leasing –a, g. Kristof Cetll, generalni direktor – GRAWE osiguranja i g. Tomas Gabriel, direktor međunarodne prodaje – AUTONOM TALENT® davali odgovore prisutnim preduzetnicima i predstavnicima medija.
„Lizing je ekonomski najefikasnije i najpovoljnije rešenje za finansiranje poslovanja malih i srednjih preduzeća kroz nabavku opreme potrebne za realizaciju ili unapređenje poslovanja i predstavlja primer dobre saradnje velikih i malih kompanija”, rekla je gđa Silvana Tričković, generalni direktor NBG Leasing –a, i dodala: “ukoliko neko ima dobru poslovnu ideju i strategiju, a neophodna mu je finansijska podrška za finansiranje opreme, lizing predstavlja pravi izbor putem koga će doći do alata neophodnih za njegov biznis. U proteklih nekoliko godina finansirali smo opremu za različite namene, od fitness centara, proizvodne opreme do poljoprivredne mehanizacije u čemu vidimo veliku šansu u budućnosti.”
Panel diskusija, organizovana je uz podršku Privredne komore Srbije i Advantage Austria.

vest