Predstavnici kompanije NBG leasing d.o.o prisustvovali su godišnjoj konferenciji „Lease Europe“ održanoj u Beču, Austriji od 29. do 30. Septembra 2011. godine.

„Leaseurope“ je asocijacija lizing kuca Evrope koja okuplja oko 2000 kompanija sa preko 70 000 zaposlenih. Lizing industrija predstavlja izuzetno bitnu podršku ukupnim evropskim investicijama. Preko 250 milijardi Eura novih investicija tokom 2010 godine potpomogle su lizing kompanije Evrope. Konferencija Lease Europe-a, eminentno godišnje okupljanje lizing kompanija iz Evrope i šire, čiji je cilj da ponudi jedinstvenu platformu ključnim igračima u lizing idustriji, okupila je vise od četiristotine učesnika.

Stručnjaci iz čitave Evrope razmenjivali su svoja iskustva i mišljenja o trenutnom stanju i budućnosti lizing industrije tokom dvodnevnih predavanja i panel diskusija. Govoreći o trendovima u lizing industriji, kada je reč o automobilima g. Silvana Tričković, direktorka NBG Leasinga je izjavila da „Najnovija istraživanja u Evropi pokazuju da se potrebe ljudi za vozilima menjaju. Činjenica da se prosečna starost vozila i opreme u Srbiji meri u desetinama godina, daje jasnu poruku da potencijal tržišta postoji. Treba razmisljati o kreiranju potpuno novih proizvoda, o simbiozi ponuda lizing kompanije, osiguravajućih kompanija i samih isporučioca vozila. Ovakav pristup svakodnevnim poslovnim izazovima jeste recept za bolji plasman i vozila i usluge finansiranja.“