Poplave su usled obilnih padavina, u prethodnim danima, zahvatile Srbiju. Evakuisano je na desetine hiljada ljudi, a Vlada Srbije je proglasila vanrednu situaciju u celoj zemlji.

U cilju ljudske i moralne obaveze i želje da se što pre pomogne ugroženom stanovništvu, NBG Leasing donirao je 19.05. jedan milion dinara na račun Crvenog krsta Srbije na ime pomoći stanovništvu na poplavama ugroženom području. Vojvodjanska banka je Centru za prikupljanje pomoći na Novom Beoradu isporučila 2 kamiona pomoći u hrani, sredstvima za higijenu i opremi za bebe. Više od 1700 zaposlenih u okviru NBG Grupe u Srbiji aktivno se uključilo u akciju prikupljanja pomoći ugroženom stanovništvu.

Naše je mišljenje da je humanost i empatija u ovom trenutku obaveza i želimo da pozovemo sve naše partnere da nam se pridruže i u okviru svojih mogućnosti, pomognu ugroženom stanovništvu.

NBG Leasing saoseća sa stanovništvom u područjima zahvaćenim poplavama i u narednom periodu pratiće i u svojim mogućnostima pomagati ugroženom stanovništvu, kao i svim svojim klijentima sa tih područja.