Intervju za “Ekonometar” – Silvana Tričković, direktorka kompanije OTP Lizing

U prvom kvartalu portfolio veći za 12,5 odsto

Od kraja prošle godine, jedna od najboljih lizing kuća u Srbiji NBG Lizing, u vlasništvu je OTP banke Srbija i svoje uspešno poslovanje nastavlja pod brendom OTP Lizing.

– Sa novim osnivačem, OTP Lizing je dobio na kvalitetu poslovanja i nastavlja da poštuje osnovne postulate u pružanju svojih usluga: stabilnost, pouzdanost i izuzetan kvalitet. Značaj OTP Grupe u okviru koje poslujemo, nezaobilazan je u centralnoj Evropi jer opslužuje 14,5 miliona klijenata u devet zemalja. Ta okolnost je istovremeno i velika prednost i obaveza OTP Lizinga da kontinuirano kvalitetno posluje, kaže Silvana Tričković, generalni direktor i predsednik Izvršnog odbora OTP Lizinga.

OTP Lizing prati trendove u lizing industriji Srbije i očekuje dalji rast plasmana. U prvom kvartalu ove godine, u odnosu na isti period prethodne, ostvaren je rast po svim bitnim parametrima. Profit pre oporezivanja veći je za 150 procenata, ukupni prihodi veći su za 38 odsto, a ukupan portfolio ima veći rast za 12,5 odsto, u odnosu na isti period prethodne godine.

– Upravo radimo na kreiranju inovativnih proizvoda za postojeće i nove klijente. Ta inovativnost će se pre svega manifestovati kroz dalju automatizaciju procesa, a planira se i povećanje fleksibilnosti i brzine u pružanju usluga, naglašava direktorka Tričković.

Na nedavno održanom Beogradskom sajmu automobila, OTP Lizing je imao izuzetno uspešan sajamski nastup, zajedno sa svojim strateškim partnerima koji distribuiraju renomirane brendove Mercedes-Benz, Hyundai i Harley Davidson. Ove kompanije, kao simboli najboljih svetskih brendova u automobilizmu i motociklizmu su , kao i ranijih godina, ukazale poverenje ovoj lizing kompaniji, što svedoči o kvalitetu saradnje koji je ostvaren prethodnih godina.

U susret predstojećem Sajmu poljoprivrede koji će se održati od 15. do 21. maja u Novom Sadu, OTP Lizing planira da poveća svoje poslovne aktivnosti, naročito u segmentu finansiranja poljoprivredne mehanizacije i da tako dodatno osnaži lidersku poziciju na tržištu. Klijenti mogu da očekuju posebne pogodnosti finansiranja tokom ovog sajma.